Web Analytics

Wat doet een loodgieter en hoe wordt je een loodgieter

Wat doet een loodgieter en hoe wordt je een loodgieter

Een loodgieter is een echt specialisme. Hij richt zich o.a. op het onderhouden, aanleggen en repareren van sanitaire voorzieningen, leidingen, rioolbuizen en verwarmingen. Bij dit beroep wordt vaak gedacht aan het oplossen van lekkages en verstoppingen, maar hij doet nog meer dan dat. Als loodgieter ben je een echte duizendpoot en ben je onmisbaar in de bouw en bij het onderhoud van panden.

Waar werk je als loodgieter
Als loodgieter werk je in gespecialiseerde bedrijven. Maar ook sommige constructiebedrijven hebben loodgieters in dienst. ook kun je natuurlijk altijd aan het werk als ZZP’er en je eigen bedrijf starten. Je werkt altijd op verschillende locaties. Die locaties kunnen bestaan uit woningen, kantoren, fabrieken, openbare ruimtes en vele vergelijkbare locaties.

Welke competenties heeft een loodgieter
Het werk van de loodgieter is erg allesomvattend. Om die reden moet je veel afweten van allerlei installatie systemen. Ook neem je als loodgieter vaak de rol aan van salesman omdat je mensen moet uitleggen over verschillende opties en mogelijkheden. Goede gespreksvaardigheden zijn dan ook van belang. Verder moet je precies te werk kunnen gaan met reden je regelmatig te maken krijgt met kleine precieze werkzaamheden.

Hoe wordt je een installateur
Loodgieters hebben ook een educatie als een praktijk training nodig. U kunt een opleiding volgen aan een school of een vakschool, of een praktijkprogramma volgen. Veel openbare hogescholen en scholen voor beroepsonderwijs geven loodgieter opleidingen aan die je brengen tot certificaten of diploma's.

 

vind loodgieters

loodgietersbedrijven

uwstartpagina

Link toevoegen

Link toevoegen